Barnerom

Barnerom endrer seg i løpet av få år fra stellerom og lekestue til ungdomsrom, noe det kan være smart å ta med i planleggingen av det elektriske anlegget.

 

Pirkesikre kontakter
Det er viktig å passe på at stikkontaktene og andre elektriske installasjoner er utformet slik at det ikke kan skade barnet. For eksempel bør stikkontaktene være pirkesikre.

 

Leker og apparater på strøm
Barn og ungdom har mange leker og apparater som trenger strøm. Etter hvert som barna blir eldre trenger de kontakter til datamaskiner, tv, stereo, lading av mobiltelefoner og bærbart utstyr, samt til Playstation og andre underholdningsmaskiner. Kanskje har jenterommet også behov for strøm til både rettetang og hårføner og et ekstra lyspunkt ved speilet.

 

Belysning
Belysningen på barnerommet skal både være god allmennbelysning, sengebelysning og arbeidsbelysning. Taklampe som gir god allmenbelysning er derfor en selvfølge. Ved sengen kan det være en sengelampe og på skrivebordet er det viktig å sørge for at barna får god belysning til leksearbeidet. Mange barn liker å ha litt lys når de legger seg. En taklampe eller sengelampe som kan dimmes er derfor smart.

 

Varme
På barnerommet skjer mye på gulvet. Barna leker ofte på gulvet når de er små. Derfor er gulvvarme som gir en mer behagelig og jevn varme, godt egnet på barnerom.